آموزش سئو و بهینه سازی سایت

آموزش سئو , سئو سایت

آموزش سئو و بهینه سازی سایت

آموزش سئو , سئو سایت

پیوندها

مهم‌ترین دلایل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل

پنجشنبه, ۲۹ دی ۱۴۰۱، ۰۴:۵۶ ب.ظ

عدم نمایش سایت در گوگل یکی از رایج ترین مشکلات صاحبان وب سایت های نوپا می باشد. در بیشتر موارد به نظر می رسد که تمامی نکات سئو سایت را در روند کاری خود پیاده سازی کرده اند، اما باز هم مشکلاتی مربوط به عدم نمایش سایت در جستجوی گوگل را دارند.

نکته اینجاست که بروز این مشکل، بی دلیل نیست و البته جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه اگر بتوانید به خوبی از این مقاله آموزش سئو استفاده کنید، می توانید این مشکلات را به راحت ترین شکل ممکن مرتفع کنید. در واقع 8 دلیل وجود دارد که ممکن است باعث شده باشند که سایت شما در نتایج جستجوی گوگل به نمایش در نیامده باشد. بنابراین اگر شما هم این سوال را در ذهن دارید که چرا سایت من در گوگل بالا نمی آید، بهتر است که ادامه این مقاله را با دقت بیشتری مطالعه بفرمائید.

قبل از اینکه به بررسی این 8 دلیل بسیار مهم و تاثیرگذار در عدم نمایش سایت در گوگل بپردازیم، بهتر است که بدانید وقتی شما در گوگل می خواهید وب سایت خود را پیدا کنید، در واقع شما به دنبال صفحه ای از سایت خود هستید. اینکه تفاوت پیدا کردن خود سایت و پیدا کردن صفحه ای از سایت را متوجه شوید، اهمیت بسیار زیادی دارد.

اگر گوگل نداند که شما می خواهید یک صفحه از سایت خود را به رتبه بالایی در نتایج جستجو برسانید، طبیعی است که آن را در صفحات نتایج خود نشان ندهد. سه حالت کلی وجود دارد که اساس به نمایش در آمدن یک صفحه سایت در نتایج جستجوی گوگل هستند:

  • گوگل باید بداند که سایت شما به طور کلی وجود داشته و فعالیت می کند و همچنین به تمامی صفحات آن دسترسی کامل داشته باشد.
  • صفحه سایت شما نتیجه مناسبی برای یک کلمه کلیدی است که بهتر است رتبه خوبی در نتایج جستجوی گوگول داشته باشد.
  • شما به گوگل ثابت کرده اید که صفحه مورد نظر شما، لیاقت و شرایط حضور در رنک های برتر را دارد که پاسخ مناسبی برای پرسش های کاربران می باشد.

نکاتی که در ادامه این مطلب به بررسی آن ها می پردازیم، در ارتباط با سه موردی است که در بالا آن ها را ذکر کردیم. حال وقت آن است که به بررسی دلایل عدم نمایش سایت در جستجوی گوگل بپردازیم.

1- سایت های تازه تاسیس

اگر شما تازه وب سایت خود را تاسیس کرده اید، هنوز زمان لازم است تا گوگل صفحات سایت شما را پیدا کند و تشخیص دهد که آن ها برای قرار گرفتن در صفحات نتایج جستجو، شرایط مناسبی دارند یا خیر. برای فهمیدن این موضوع می توانید از عبارت site:yourwebsite.com استفاده کنید. اگر حتی یک نتیجه با استفاده این روش نشان داده شود، یعنی که گوگل سایت شما را می شناسد.

2- نوایندکس بودن سایت

اگر شما با استفاده از یک متا تگ noindex به گوگل اعلام کنید که صفحه سایت شما را ایندکس نکند، گوگل نیز مطابق با خواسته شما عمل خواهد کرد. متا تگ noindex یک قطعه از صفحه HTML  می باشد که به این صورت است:

<meta name="robots" content="noindex"/>

شما حتی اگر نقشه سایت خود را ایجاد کرده و آن را در کنسول جستجوی گوگل یا Google Search Console ثبت کرده باشید، اما در صفحه مورد نظرتان تگ noindex وجود داشته باشد، در این صورت گوگل این صفحه سایت شما را شناسایی نخواهد کرد و در نتایج جستجوی خود به نشان نخواهد داد.

3- عدم اجازه دادن به خزنده های گوگل برای کرول کردن سایت

بیشتر سایت های چیزی به اسم فایل robot.txt دارند. این فایل به موتور جستجو اعلام می کند که به چه قسمت هایی از وب سایت شما می تواند وارد شده و به کدام قسمت ها نمی تواند وارد شود. در همین ترتیب،  گوگل نمی تواند URL هایی که در این فایل آن ها را بلاک کرده باشید را کراول کند. و طبیعتا وقتی نتواند صفحه ای را با واسطه خزنده های خود کراول کند، آن را در نتایج جستجوی خود نیز نشان نخواهد داد.

اگر شما حساب Google Search Console داشته باشید، می توانید از بروز چنین مشکلاتی اطلاع پیدا کنید. کنسول جستجوی گوگل به شما اخطار خواهد داد که به عنوان مثال یک URL در فایل robot.txt بلاک شده است. شما با مراجعه به قسمت Coverage می توانید این موضوع را مورد بررسی قرار دهید.

4- نداشتن بک لینک های باکیفیت

لینک سازی نامناسب می تواند علت ایندکس نشدن سایت در گوگل باشد. حتی اگر مشکلی در مورد عدم نمایش سایت در جستجوی گوگل نداشته باشید، باز هم شما باید تمام تلاش خود را کنید تا به گوگل ثابت کنید که شایسته کسب رتبه های برتر هستید.

گوگل در الگوریتم رتبه بندی خود از فاکتورهای زیادی استفاده می کند. بک لینک ها یکی از اصلی ترین فاکتورهای رتبه بندی در این میان به شمار می روند. اگر شما نتوانید عملکرد مناسبی در روند لینک سازی سایت خود داشته باشید، طبیعتا گوگل این مورد را به عنوان یک فاکتور منفی برای وب سایت شما در نظر گرفته و باعث عدم نمایش صفحات سایت شما در SERP می شود.

آموزش سئو,ثبت وبلاگ در گوگل,چرا سایت من در گوگل بالا نمی آید

برای اینکه تشخیص دهید بک لینک ها مشکل اصلی شما در عدم نمایش سایت در گوگل هستند یا خیر، تنها کافی است که سایت هایی که در رتبه بالایی در زمینه کسب و کار شما دارند را مورد بررسی قرار دهید. اگر آن ها از بک لینک های زیاد و با کیفیتی استفاده کرده باشند، این یعنی که شما باید بر روی بالا بردن ارزش بک لینک های سایت خود متمرکز شوید.

5- کم بودن اعتبار صفحات سایت

الگوریتم رتبه بندی صفحات سایت گوگل بر اساس چیزی به نام PageRank شکل گرفته است. PageRank لینک هایی که یک صفحه سایت دارد را به عنوان رای هایی برای افزایش اعتبار آن در نظر می گیرد.

PageRank توسط گوگل از حالت عمومی خارج شد؛ در نتیجه پس از آن دیگر نمی توان اعتبار صفحه سایت را مشخص کرد. البته دقت داشته باشید که خروج آن از حالت عمومی به منزله عدم وجود آن نیست. شما برای اندازه گیری اعتبار سایتتان می توانید از ابزارهایی که در گوگل وجود دارد، استفاده کنید.

6- عدم هماهنگی موضوع وبسایت با هدف جستجو کاربران

اگر می خواهید که بهترین و مفیدترین محتوا را برای کاربرانتان ارائه کنید، بهتر است که محتوای سایت شما ارتباط خوبی با هدف جستجو داشته باشد. همسو نبودن صفحات سایت با هدف جستجو، یک فاکتور منفی از نظر موتورهای جستجو محسوب شده و باعث عدم نمایش سایت در گوگل می شود.

7- وجود مشکلات در زمینه duplicate content

Duplicate content یعنی اینکه یک محتوای تکراری زیر شاخه دو URL متفاوت باشد. گوگل سعی می کند تا محتواهای تکراری و کپی شده را ایندکس نکند؛ چراکه این کار باعث می شود که فضای ایندکس گوگل بیهوده پر شود.

تنها در صورتی گوگل این صفحات که محتوای شبیه به هم دارند را ایندکس می کند که شما توانسته باشید از راهنمای جامع و فوق العاده تگ های canonical استفاده کرده باشید. اگر از این تگ های در روند کاری خود استفاده نکرده باشید، گوگل صفحه ای را برای ایندکس کردن انتخاب می کند که ارزش بالاتری داشته و صفحه دیگر که محتوای شبیه به صفحه اولی دارد را در صفحات نتایج جستجوی خود به نمایش در نمی آورد.

8- جریمه شدن توسط گوگل

جریمه گوگل از اصلی ترین دلایل عدم نمایش سایت در نتایج جستجوی گوگل می باشد. بسیاری از افراد که سوال دارند چرا سایت من در گوگل بالا نمی آید، باید بررسی کنند که آیا توسط این موتور جستجو جریمه شده اند یا خیر.

گوگل به دو صورت سایت ها را جریمه می کند:

  • به صورت دستی
  • با استفاده از الگوریتم خود

خوشبختانه جریمه های دستی گوگل به ندرت پیش می آیند. با این حال بهتر است که شما از هشدارهای کنسول جستجوی گوگل درباره این موضوع غافل نشوید. معمولا زمانی یک کارمند شرکت گوگل سایتی را به صورت دستی کراول می کند که صاحبان آن سایت کار اشتباهی انجام داده باشند و یا اینکه شکایاتی از سایت مورد نظر انجام شده باشد.

در نهایت باید بگوییم که رتبه بندی گوگل مانند یک بازی ویدئویی است. اگر شما دسته مشکل دار را داشته باشید، هرچقدر هم که تلاش کنید، باز هم نمی توانید در این بازی موفق شوید. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که تمامی موارد گفته شده در بالا را بررسی و بعد از آن شروع کنید به استفاده از اصول سئو در روند فعالیت های خود و خدمات مناسبی برای مخاطب هایتان ارائه کنید.

پیدا کردن دلیل اصلی عدم نمایش یک صفحه در گوگل

تا اینجای کار توضیح دادیم که چرا یک سایت در نتایج گوگل نیست. اما ممکن است که سایت شما در نتایج گوگل باشد، اما برخی از صفحات در نتایج دیده نشود. برای پیدا کردن دلیل عدم نمایش یک صفحه در سرچ گوگل بهترین ابزار پیشنهادی، سرچ کنسول گوگل است. این ابزار بسیار کاربردی این امکان را به مدیران و وبمستران داده است که به سادگی متوجه شوند چرا یک صفحه در نتایج گوگل نیست و همین طور چه صفحاتی در نتایج گوگل نیستند. برای پیدا کردن دلیل ایندکس نشدن یک صفحه توضیحات زیر را دنبال کنید:

چرا گوگل سایت رو ایندکس نمی کنه,حذف شدن سایت از گوگل,ذخیره سایت در گوگل

همان طور که در تصویر می بینید، در ابزار سرچ کنسول گوگل بخشی به نام Inspection وجود دارد. این بخش امکان بررسی آدرس صفحه را داده تا شما بتوانید اطلاعات جامعی از یک صفحه اعم از روند Indexing و Crawling و همین طور حضور و عدم حضور آن در نتایج را نیز نشان میدهد.

بخش شماره 1 در تصویر برای قرار دادن لینک و بررسی آن توسط بخش Inspection است. بخش شماره 2 نیز نوعی دیگر از دسترسی به این بخش و سرچ کردن یک url می باشد.

زمانی که URL یک صفحه را در این بخش سرچ کنید، در صورتی که ایندکس شده و در نتایج گوگل باشد، پیام زیر را دریافت می کنید:

سئو سایت,عدم نمایش سایت در جستجوی گوگل,عدم نمایش سایت در گوگل

و در صورتی که صفحه شما در نتایج گوگل با مشکل ایندکس نشدن مواجه شده باشد (صفحه در نتایج گوگل نباشد) با پیغام زیر مواجه می شوید:

علت ایندکس نشدن سایت در گوگل

حال می توانید با اطلاعاتی که این پیغام در اختیار شما می گذارد، مشکل ایندکس نشدن صفحه سایت را پیدا کرده و در پی رفع آن، اقدام کنید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی